Reissunainen, osa 2

Matkustimme Pietariin perjantaina bussilla ja linja-autossa todella oli tunnelmaa… Matka kesti seitsemisen tuntia. Majoituimme hotelli Moskovaan, joka on valtavan kokoinen hotelli Nevski prospektin (pääkatu) päässä. Hotellin käytävät olivat satojen metrien pituisia!

Oma huoneeni oli perustasoa, mutta ystäväni sai pikkuisen paremman huoneen seitsemännestä kerroksesta, josta oli huikea näköala Neva-joelle.

 

Lauantai aamu valkeni Pietarissa kauniin aurinkoisena. Sää siis suosi kiertoajelua ja kaupunkiin tutustumista. Bussimme kiersi ympäri keskustaa, enkä meinannut uskoa  kauniiden rakennusten määrää. Toinen käsittämätön juttu oli oppaidemme tietomäärä, Julialla ja Raimolla (Neva Tours Oy) riitti valtavasti faktaa ja tarinoita.

 

Kiertoajelun puolessa välissä piipahdimme matkamuistomyymälään. Tuskin olimme ehtineet astua ulos bussista, kun eteemme kannettiin tarjotinkaupalla vodkaa ja likööriä. No, pitihän sitä maistaa lasillinen, maassa maan tavalla, eikös niin… Valitettavasti kuvaaminen myymälän sisällä oli kielletty, mutta sanottakoon että tuliaisiksi seurueellamme lähti mm. Fabergé munia, maatuskoita, huiveja ja turkiksia.

 

Valitettavasti aikatauluumme eivät mahtuneet vierailut monessa mielenkiintoisessa paikassa, mutta Iisakin kirkon sentään tsekkasimme. Oppaamme Julia kertoi mm. kuinka Iisakin kirkon pylväät on aikanaan pystytetty ja kuinka katon maalaukset on tehty. Uskomattomia juttuja kaikki!

 

Lauantai iltana lähdimme sitten vielä jokilaiva-risteilylle. Nevan varrella oleviin rakennuksiin syttyvät iltaisin miljoonat valot ja näky on mykistävä.

 

Laivalla oli erittäin vauhdikasta ja mukaansa tempaava ohjelmaa! Esiintyjät olivat todella taitavia laulajia ja tanssijoita. Myös seurueemme jäsenet pääsivät testaamaan tanssi- ja soittotaitojaan. Uskotte varmaan, että meteli paatissamme oli korvia huumaava! Ruoka sitä vastoin ei ollut kummoista, mutta kaipa senkin puutteen kompensoi ystävämme vodka…

 

Risteilyn jälkeen palasimme hotellille ja seurasimme Pietarin kuhinaa aitiopaikalta, ystäväni hotellihuoneen ikkunalaudalta.

 

Pietarin reissu oli mahtava kokemus! Jos tilaisuus tulee, lähden varmasti uudestaan. Aikaa kaupungin tutkimiseen kannattaa kuitenkin varata useampi päivä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *