Minä rakastan kynttilöitä!

Nyt kun syksyn illat on jo pimenneet, saa taas polttaa kynttilöitä. Ihania ihania kynttilöitä, isoja ja pieniä, monenlaisissa kipoissa ja kupeissa, lyhdyissä ja rykelmissä. Harva se viikonloppu meidän kotona palaa kolmisenkymmentä kynttilää illassa.

 

Olohuoneessamme ei juuri käytetä kattovaloja, sillä rakastan hämyistä tunnelmaa, jonka kynttilät luovat. Usein istuskelenkin sohvalla ja vain ihastelen kynttilämertani.

Tykkään myös kovasti rakennella asetelmia kynttilöistä ja kaikenlaisista tyyliin sopivista tavaroista, kuten kivistä, oksista ja mistä milloinkin.

 

Yhtenä päivänä tuhlasin aikaani Sokoksen ja Carlsonin sisustusosastoilla. Ja mitäpä muuta katselinkaan, kuin lyhtyjä, kynttiläkippoja ja kynttilöitä.  Raaskisikohan sitä luopua joistain vanhoista, jotta voisi hankkia uusia… Katsokaa miten nättejä juttuja löysin!

Tässä yllä Sokoksen tarjontaa. Huomioni vangitsivat ensimmäiseksi kivat peilipintaiset tuikkukipot ja tarjottimet (vas. yläkulma). Paljon on myös metallinhohtovärejä, muodikasta kuparia, ruusukultaa ja hopeaa. Aivan ihania minusta olivat nuo kivien näköiset kynttilät, mutta raaskisikohan niitä kuitenkaan polttaa?! Myös perinteistä rouheampaa maalaisromantiikkaa löytyy.

Nämä taas löytyivät Carlsonilta. Tarjolla on lyhtyjä ihan joka koossa ja muodossa. Tuo pyöreä lyhty on mielestäni jotenkin sympaattinen (vas. alakulma). Metallinhohtovärejä, niin lyhdyissä kuin kynttilöissäkin, on paljon myös Carlsonin hyllyillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *